Wódka z żuru śląskiego, Moc – 38%. Fermentacja mąki żytniej, destylacja w małej kolumnie, krótki proces starzenia, dodatek redestylowanych rozmaitych składników, które po zestawieniu dały niesamowity efekt. Mamy tu zapach czosnku, cebuli, zakwasu. W smaku… żurek, ze śmietaną. Genialne! I niebywale smaczne. W finiszu jeszcze biała kiełbaska i dużo czosnku oraz… czarna porzeczka. Długo pozostaje w ustach smak żurku.
O produkcie
Zespół naukowców zatrudniony przez On Spirit poświęcił wiele lat na znalezienie odpowiedzi na kluczowe pytanie, które od wieków zadawali Polacy. Badania pochłonęły ogromne środki i wymagały użycia najnowszych technologii. Dzięki innowacyjnemu podejściu i śmiałym decyzjom badaczy udało się rozwiązać problem. Pozornie nierozwiązywalny.
Żur czy barszcz biały?
Pytanie to dzieliło naród, wywoływało konflikty, animozje i nieporozumienia. Rzucało długi cień na krajową politykę i gospodarkę. Na szczęście to już przeszłość.
Żur czy barszcz biały? Prawidłowa odpowiedź brzmi: Żurkówka!